Royal Antwerp reageert op onderzoek bij Ajax: "In onze club is er geen plaats voor ongepaste opmerkingen of gedrag"

Royal Antwerp FC heeft afgelopen dinsdag een statement naar buiten gebracht. De nieuwe werkgever van Marc Overmars reageert hiermee op het onderzoek van onderzoeksbureau Bezemer & Schubad. Volgens De Telegraaf staat daarin de bevestiging van grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijke medewerkers van Ajax.

Overmars stapte begin februari op bij Ajax, nadat er naar buiten kwam dat hij vrouwelijke collega’s grensoverschrijdenden berichten en foto’s had gestuurd. Het onderzoeksbureau heeft nu bevestigd dat de directeur voetbalzaken dit over een langere periode heeft gedaan en sprak ook met de vrouwen.

Anderhalf maand na zijn vertrek bij Ajax ging Overmars te werk in België bij Royal Antwerp. Zijn huidige werkgever heeft in een statement laten weten wat zij van het resultaat van het onderzoek vinden: “Zoals eerder bericht, hanteert RAFC al jaren een duidelijke code of conduct en past onze club een nultolerantie toe op vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer. Het is onze opdracht de garantie op een positieve en veilige werkomgeving aan elke medewerker te bieden en erover te waken dat iedereen wangedrag intern of extern kan melden. In onze club is er geen plaats voor ongepaste opmerkingen of gedrag, van welke aard ook. Dat was in het verleden al zo en zal in de toekomst ook zo blijven.”