Ook Nederlands getint Royal Antwerp heeft alle moeite met FC Drita

FC Drita zal niet snel uit de hoofden van vele Feyenoorders verdwijnen. Het moeizame tweeluik met de club uit Kosovo was het startsein voor het uiteindelijk zo succesvolle Conference League-seizoen. Momenteel bevindt de Kosovaarse club in dezelfde voorronde van de Conference League als destijds. Nu is Royal Antwerp FC de tegenstander.

De ploeg van Mark van Bommel had in het eerste duel alle moeite met de Kosovaren. De door Marc Overmars zo versterkte selectie kwam donderdagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Ook daardoor zal er bij veel Feyenoord-fans een belletje gaan rinkelen. Toen de Rotterdammers vorig jaar de eerste wedstrijd tegen Drita speelden, stond er na negentig minuten namelijk dezelfde stand op het scorebord. 

Ondanks mogelijkheden voor Radja Naingolan en Vincent Janssen kwam Antwerp een jaar na dat veelbesproken treffen dus ook niet tot scoren tegen de stugge ploeg. Pijnlijk is het dat de mannen van Van Bommel het duel afwerkten op de eigen Bosuil. Volgende week moet het karwei dus afgemaakt gaan worden in Kosovo.