David Endt weet waar Ten Hag de Ajax-fans heeft verloren: "Door uitspraken na #ajaado is iedereen hem zat"

Erik ten Hag werd in de winterstop aangesteld aan trainer van Ajax. In zijn eerste maanden als coach van de Amsterdammers overtuigde hij bepaald niet, zowel op als naast het veld maakte Ten Hag volgens Ajax-wachter Menno Pot en ex-perschef David Endt een onzekere indruk. Zij vrezen daarom ook voor een voortijdig einde.

Pot voorspelt in gesprek met de NOS: "Je merkt dat hij al schade heeft opgelopen. Het horrorscenario voor volgend seizoen is dan ook dat er na een aardig begin in oktober twee keer verloren wordt. Dan blijkt dat Ten Hag zo weinig krediet heeft dat er meteen gedonder in de glazen komt."

David Endt denkt dat de Ajax-fans sceptisch zijn omdat Ten Hag vaak positief is als daar geen reden toe is: "Na de 0-0 thuis tegen ADO Den Haag zei hij dat Ajax heel goed gespeeld had. Dat is niet serieus te nemen. Als je teveel van dat soort opmerkingen maakt, dan is iedereen je snel zat. Ik schat zijn trainerskwaliteiten best hoog in, maar bij een complexe club als Ajax komt er zoveel meer bij kijken, dit zijn verkrampte uitspraken."

Het interview waar David Endt het over heeft