Alles over de loting voor het WK 2022 in Qatar

De loting voor het WK 2022 vindt op vrijdag 1 april plaats. In totaal zijn al 27 van de 32 landen zeker van deelname aan het WK in Qatar. Tijdens de loting worden de 32 landen onderverdeeld in drie potten. De hoogstgeplaatste landen op de FIFA-ranglijst zitten samen met gastland Qatar in Pot 1. Dit is alles over de loting voor het WK 2022 in Qatar.

Wanneer is de WK-loting?

De loting voor het WK 2022 in Qatar wordt op 1 april 2022 gehouden. Vanaf 17:55 uur Nederlandse tijd start het festijn in Doha. De loting start met pot 1 en eindigt met pot 4. Doordat nog niet alle WK-deelnemers bekend zijn, worden de overige landen alvast doorgeloot. Tijdens de loting wordt er rekening gehouden met het feit dat er geen landen van dezelfde continent bij elkaar mogen komen.  Bij Europese landen is daar wel de uitzondering dat maximaal twee landen bij ekaar in de poule mogen.

Waar is de WK-loting te volgen?

De NOS zendt de WK-loting live uit. Zo is de loting voor het WK in Qatar vanaf 17:55 uut live te volgen via NPO 2. 

Deze landen hebben zich al geplaatst voor het WK 2022 in Qatar.

In welke pot zit Nederland tijdens de WK-loting?

Nederland maakt tijdens de loting voor het WK 2022 deel uit van Pot 1. Daar zit Oranje samen met Denemarken, Duitsland, Kroatië, Uruguay en Zwitserland. Elke pot bevat acht landen, wat betekend dat er in Pot 2 nog twee landen bijkomen. In Pot 3 zien we Iran, Japan, Polen, Servië en Zuid-Korea terug. Ecuador, Ghana en Saoedi-Arabië vormen Pot 4. 

Deze landen ontloopt Oranje in WK-groepsfase.

Qatar weet als gastland al in welke groep het terecht komt. Zo is Qatar al zeker van deelname aan Groep A. Het schiereiland vormt samen met Argentinië, Brazilië, België, Engeland, Frankrijk, Portugal en Spanje de indeling van Pot 1.

Wanneer start het WK 2022 in Qatar?

De eerste wedstrijd van het WK 2022 vindt op 21 november 2022 plaats. Qatar zal als gastland de openingswedstrijd verzorgen.