Arne Slot over eventueel vertrek Toornstra: 'Aan hem de keuze'

Na acht jaar komt er mogelijk een einde aan het avontuur van Jens Toornstra bij Feyenoord. FC Utrecht zou interesse hebben om de middenvelder terug naar de Domstad te halen. Arne Slot wil zijn middenvelder graag bij Feyenoord behouden, maar geeft aan dat het aan Toornstra zelf is om die keuze te maken.

Dit seizoen is er voor Toornstra een kleinere rol weggelegd binnen de selectie van Slot. Met nieuwkomers als Sebastian Szymanski, Quinten Timber, Mo Taabouni en Mats Wieffer is de bezetting op het middenveld flink gegroeid. Daarbij lijkt Ezequiel Bullaude ook spoedig de overstap naar Feyenoord te gaan maken. Toch lijkt Feyenoord wel afscheid te gaan nemen van Fredrik Aursnes. "Toen ik voor de wedstrijd tegen RKC aangaf hoe de situatie voor Jens is, wist ik natuurlijk al dat Aursnes misschien weg zou gaan. Jens is ook tegen RKC weer ingevallen."

Voorafgaande van RKC-Feyenoord (0-1) gaf Slot het volgende aan over de situatie rond Toornstra: "Het gaat om hoe Jens zelf tegen zijn situatie aan kijkt. Daar is niets aan veranderd sinds vrijdag." "Jens is tegen RKC weer ingevallen, maar nogmaals, het is hoe hij er zelf tegenaan kijkt." In acht jaar tijd speelde Toornstra 313 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij goed was voor 62 assists en 64 doelpunten.