Tagliafico stellig: "De toekomst ligt zeker komend seizoen bij Ajax"

Nicolás Tagliafico lijkt niet van plan om te vertrekken bij Ajax. De Argentijnse linksback werd deze zomer in verband gebracht met een transfer naar Real Betis, maar is heel stellig over zijn toekomst: Tagliafico wil in Amsterdam blijven. 

Ajax nam de 25-jarige verdediger vorige winter over van Independiente. "De toekomst ligt zeker komend seizoen bij Ajax. Ik heb ook de geruchten gehoord over Betis Sevilla, maar ik blijf bij Ajax", zegt Tagliafico in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik ben hier net en voel me steeds beter op mijn gemak."

"Of ik later weer terug wil keren in de Primera Division? Mijn jaartje bij Real Murcia (seizoen 2012-2013) was in een andere fase van mijn carrière. Ik zeg niet: mijn loopbaan is mislukt als ik daar niet terecht kom." De verdediger heeft naar eigen zeggen nu 'meer gevoel bij de Premier League'. "Ooit wil ik in de sterkste competitie van de wereld spelen."

Kunstgras 

Iets waar veel buitenlandse voetballers even raar van opkijken bij hun komst naar de Eredivisie, zijn de kunstgrasvelden. Tagliafico is geen fan. "Ik raak steeds meer gewend aan het voetbal in Nederland. Maar aan dat kunstgras kan ik echt niet wennen. Het voelt heel onnatuurlijk en het is ook niet goed voor je enkels en knieën."

Tagliafico afgelopen seizoen in de Klassieker tegen Feyenoord.