Ajax aansprakelijk bij fouten clubarts: "Kans op hersenbeschadiging Nouri klein als snel was gehandeld"

Abdelhak Nouri zakte op 8 juli 2017 in het oefenduel met Werder Bremen in elkaar, de rest van het verhaal is helaas bekend, maar mogelijk krijgt het drama een nog vervelender staartje voor Ajax. Volgens deskundigen maakte de clubarts van de Amsterdammers op het betreffende moment wellicht fouten, waar Ajax in dat geval aansprakelijk voor is.

"Als de clubarts fouten heeft gemaakt bij de hulpverlening aan voetballer Abdelhak Nouri kan Ajax daarvoor wettelijk aansprakelijk worden gesteld. De club zal dan moeten aantonen dat er wel adequaat is gehandeld. De bewijslast ligt bij de club," laat letselschadeadvocaat Martin de Witte van SAP Advocaten weten.

Kans op hersenbeschadiging gering als op juiste wijze wordt gehandeld

 "Als bij een jonge man met een hartritmestoornis op een juiste wijze en tijdig wordt gereanimeerd en als het hart daarna weer op gang komt, is de kans dat een hersenbeschadiging optreedt gering. Mij valt op dat Ajax niks concreets zegt over de behandeling in de eerste tien minuten. Dat komt waarschijnlijk omdat ze bang zijn voor een claim."

Vanaf het begin was er kritiek vanuit de medische hoek. De clubarts zou te lang hebben gewacht, waardoor de kans op hersenbeschadiging alleen maar groter werd.

De reactie van John Beer, advocaat van de familie Nouri: