'Openda verschijnt op PSV-radar na goed seizoen'

Loïs Openda werkt een goed seizoen af bij Vitesse. De Belgische spits was afgelopen weekend ook weer enorm belangrijk met twee doelpunten tegen Go Ahead Eagles en is op de radar van PSV verschenen. De Eindhovenaren zijn namelijk dringend op jacht naar een nieuwe spits.

Vitesse-trainer Thomas Letsch hoopt dat de 22-jarige aanvalsleider de Arnhemmers nog wél helpt aan een ticket voor Europees voetbal. "Hij is voor ons van onschatbare waarde. Van de buitencategorie. Voor succes leunen wij op Loïs. Hij is onze troefkaart", laat de Duitser optekenen in De Gelderlander

Openda is blij met de lovende woorden, maar blijft altijd kritisch. "Ik mis ook een grote kans. Ik was de keeper voorbij, maar ik schiet op de paal. Ik ben na twee jaar bij Vitesse toe aan een stap hogerop. Dat is gezonde ambitie. Maar ik ben zeker niet uitgeleerd. Of zomaar te goed voor dit niveau. Dat zou arrogant zijn. Dan moet die eerste kans er gewoon ook in. Ik heb twee keer gescoord, maar ik heb ook geleerd van de misser", aldus de aanvaller.

Stap omhoog

De statistieken van de Belg zijn indrukwekkend; achttien goals en vijf assists in 42 officiële duels. Op dit moment staat Openda tot medio 2024 onder contract bij Club Brugge, maar er is veel interesse voor hem. De Gelderlander laat weten dat ook PSV zich wil versterken met de spits.  "Ik ga nu nergens op in. Ik wil boven alles met succes afzwaaien bij Vitesse. Daarna volgt een nieuw hoofdstuk in mijn carrière", besluit de hoofdrolspeler.