Gutiérrez reageert op geruchten: "Ik sta open voor alles wat er op mijn pad komt"

Erick Gutiérrez wist dit seizoen éindelijk door te breken bij PSV onder leiding van Roger Schmidt. De Mexicaan vormt een defensief blok met Ibrahim Sangaré, maar moest tegen Willem II als centrale verdediger aan de aftrap verschijnen. Of de 26-jarige linkspoot volgend seizoen nog te bewonderen is in het Philips Stadion, moet blijken.

In 2018 vergezelde Gutiérrez zijn landgenoot Lozano bij PSV. Hij kreeg te maken met blessures en kon daardoor geen potten breken in Brabant, maar daar kwam dit seizoen verandering in. Zondag verving hij de geblesseerde Ramalho en vormde hij een duo met Teze. "Het was niet gemakkelijk om achterin te spelen, maar ik heb er deze week een paar keer op kunnen trainen. Jordan heeft me ook geholpen bij het positie kiezen, de backs ook", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

Ondertussen zijn er ook vraagtekens bij de toekomst van de Mexicaanse international. Zijn contract loopt binnenkort namelijk af en Roger Schmidt wil hem graag meenemen naar het Portugese SL Benfica. De linkspotige middenvelder is echter nog niet van plan om een keuze te maken. "Ik heb nog een jaar te gaan en voel me een belangrijk onderdeel van de ploeg. We hebben het nog niet over mijn toekomst gehad, maar ik sta open voor alles wat er op mijn pad komt".