'Club Brugge meldt zich bij FC Groningen voor Björn Meijer'

FC Groningen-verdediger Björn Meijer staat in de belangstelling van het Belgische Club Brugge, zo meldt Voetbal International. De Belgische topclub zou een miljoenenbedrag over hebben voor de linksachter.

Meijer beleeft dit seizoen een fantastische doorbraak. De negentienjarige speler maakte tijdens de laatste speelronde van het vorige seizoen zijn debuut in het eerste van FC Groningen tegen PEC Zwolle. Tijdens het huidige seizoen begon Meijer op de bank, maar hij knokte zich in de basis na een goede wedstrijd tegen AZ in december. Sinds de wedstrijd tegen de Alkmaarders is de linksachter een vaste kracht geworden voor het elftal van trainer Danny Buijs.

Tegen Willem II scoorde Meijer zijn eerste doelpunt voor de Groningers. In de veertiende minuut kopte de geboren Groninger de bal in het net en de treffer was gelijk goed voor de zege van FC Groningen. De club won het duel namelijk met 1-0.

Bekijk hier het doelpunt van Björn Meijer:

(TEKST GAAT VERDER ONDER TWEET)

Verder gaf Meijer dit seizoen twee assists. Tegen Go Ahead Eagles was hij de aangever bij de 1-0 van Jørgen Strand Larsen en ook tegen Feyenoord gaf de vleugelverdediger de assist op de openingsgoal van de wedstrijd. Michael de Leeuw maakte toen de 1-0.

Voor Club Brugge is de linksbackpositie al een lange tijd onderbezet. Afgelopen zomer stond Feyenoorder Tyrell Malacia ook in de belangstelling van de Belgische club. Bij Brugge staan er momenteel drie Nederlandse spelers onder contract: Bas Dost, Noa Lang en Ruud Vormer, maar zij gaan naar alle waarschijnlijkheid allemaal een transfer maken komende zomer. Alfred Schreuder is de trainer van de Belgen.

Of Club Brugge daadwerkelijk concreet wordt, is de vraag. FC Groningen vindt dat Meijer een bedrag van vijf miljoen euro waard is, maar de Belgen hebben daar nog hun bedenkingen over.