Halve Nederlander Struijk droomt van belletje Van Gaal en WK in Qatar

Met een dubbele nationaliteit, Belgisch en Nederlands, staat Pascal Struijk voor een lastige keuze. Waar Struijk al eens werd benaderd oor onze zuiderburen, droomt de centrale verdediger zelf nog altijd van een interlandcarrière in Oranje.

Eerder dit jaar zocht de Belgische voetbalbond al eens contact met Struijk. De verdediger van Leeds United heeft Nederlandse ouders, maar is in de Belgische plaats Deurne geboren. Daardoor kan Struijk ook kiezen voor de Belgische nationaliteit. "Ineens moest ik een keuze maken waarover ik niet eerder had nagedacht, lastig", laat Struijk weten tegenover Voetbal International

Struijk was zelfs al bezig met de switch naar België. "Om voor België te kúnnen spelen startte ik daar de procedure om een voetbalpaspoort te krijgen. Corona vertraagde de boel", geeft de verdediger aan. "Ik moest naar België om papierwerk te regelen, maar dat kon niet. Uiteindelijk heb ik zelf besloten de boel maar even op pauze te zetten." Nog altijd heeft Struijk de knoop nog niet doorgehakt. "Om sportieve redenen wil ik België niet uitsluiten. Maar ja, diep vanbinnen, als ik terugdenk aan mijn dromen als kleine jongen, dan speel ik het liefst voor Nederland."

Struijk in Oranje?

Waar de spoeling in centrale verdedigers bij België dun is, is dat bij Oranje wel anders. Struijk verwacht dan ook niet dat hij ' zomaar wordt opgeroepen of zo'. "Er zijn veel goede centrale verdedigers, aar als de KNVB mij bijvoorbeeld laat weten dat ze me in ieder geval een beetje in de gaten houden. Dat zou wel heel fijn zijn." De centrale verdediger heeft nog iets minder dan een jaar tot de start van het WK 2022 in Qatar, waar hij aan deel hoopt te nemen. "En als dat voor Nederland kan, zou dat fantastisch zijn."