Voorbeschouwing Ajax-FC Utrecht: vermoedelijke opstellingen, vorm en verwachtingen

Dit weekend staat er alweer een nieuwe speelronde in de Eredivisie voor de deur. Zondagmiddag trappen Ajax en FC Utrecht om 14:30 uur af in de Johan Cruijff ArenA. Daar ontvangt de koploper de huidige nummer vijf van de Eredivisie.

Vorm

Dat vorm van Ajax goed is, is algemeen bekend. Sinds de pakslaag van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (0-4), morst Ajax zowel in binnen- als buitenland slecht één punt. Dat was op bezoek bij FC Twente (1-1). In de Eredivisie rekende het al met ruime cijfer af met NEC (5-0), Vitesse (5-0), Cambuur (9-0) en Fortuna Sittard (0-5). Verder was het te sterk voor PEC Zwolle (0-2) en FC Groningen (3-0). Na de 2-0 overwinning op Besiktas in de Champions League, zit de vorm er bij Ajax dus goed in.

FC Utrecht pakte dit seizoen uit zeven wedstrijden veertien punten en staat daardoor op plek vijf. De laatste twee wedstrijden in de Eredivisie wist FC Utrecht gemakkelijk te winnen. Zo was het te sterk voor NEC (0-3) en PEC Zwolle (5-1). Een uitduel van FC Utrecht tegen Ajax kan vaak voor veel spektakel en verassingen zorgen, maar in de ArenA kan de ploeg vaak weinig tegenstand bieden. Als wist FC Utrecht in het afgelopen seizoen nog een punt over te houden aan de ontmoeting (1-1). Verder was Ajax dat seizoen drie keer, competitie (0-3), beker (5-4) en oefenwedstrijd (2-1) te sterk.

Verwachtingen

Je mag van Ajax verwachten dat het de huidige vorm doortrekt en de drie punten in Amsterdam houdt. De laatste keer dat FC Utrecht in de ArenA wist te wonnen was in 2017, toen het met 1-2 de sterkste was.

Vermoedelijke opstellingen

Trainer René Hake moet het zondagmiddag doen zonder het geblesseerde trio Christopher Mamengi, Simon Gustafson en Tommy St Jago. Aan de kant van Erik ten Hag ontbreken Maarten Stekelenburg en Sean Klaiber, vanwege een blessure.