Rai Vloet gaat niet meer in actie komen voor Heracles na leugens over ongeluk

Rai Vloet zal niet meer in actie gaan komen voor Heracles. De club heeft hem geschorst, maar nog niet ontslagen. Die maatregel is een voorbode van het definitieve einde dat aanstaande is. 

Vloet had Heracles verkeerd ingelicht over het ongeluk dat hij heeft veroorzaakt, waarbij een 4-jarig kind is overleden. Dit bleek na wederhoor van De Telegraaf, die de cijfers voorlegden aan Heracles. De snelheid waarmee Vloet over de A4 reed en het alcohol promillage bleek veel hoger te liggen dan Vloet had gezegd tegen de club. 

"In het kader van zorgvuldigheid hebben we het op het advies van de advocaat op deze manier gedaan. Eerst schorsen en dan gaan we kijken naar nadere maatregelen", zegt algemeen directeur Rob Toussaint tegen De Telegraaf. "We hopen dat de rust nu terug gaat keren bij Heracles."

Vloet mocht vorige week weer meedoen bij Heracles. Dit leverde veel kritiek op, ook van eigen fans. "Dat is gebeurd op basis van onjuiste informatie die ons is verstrekt door Vloet en zijn advocaat. Als we hadden geweten wat we nu weten, dan hadden we absoluut een andere beslissing genomen." 

De ouders van het overleden kind zeiden tegen De Telegraaf nog niets gehoord te hebben van Vloet.