Einde seizoen voor Gravenberch; middenvelder in het gips

Een flinke tegenslag voor Ajax. Ryan Gravenberch is de laatste drie wedstrijden van het seizoen niet beschikbaar, zo meldt De Telegraaf.

De 19-jarige middenvelder raakte tijdens de training van woensdagmiddag geblesseerd aan zijn enkel, waardoor hij nu in het gips moet. Hierdoor mist Erik ten Hag zijn middenvelder tijdens de wedstrijden tegen AZ, sc Heerenveen en Vitesse. Volgens bronnen binnen Ajax ligt Gravenberch er ongeveer zes weken uit. 

Het lijkt er nu op dat de middenvelder zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers heeft gespeeld. Gravenberch staat namelijk in de belangstelling van Bayern München. Der Rekordmeister en Ajax zijn bijna akkoord over de transfersom van de Amsterdammer, die volgens zijn huidige club 30 miljoen euro waard is. 

Ajax speelt nog drie wedstrijden in de competitie en heeft een voorsprong van vier punten op de nummer twee, PSV. Komende zondag is het Super Sunday, want de Amsterdammers kunnen zich dat kronen tot landskampioen. Ajax speelt in Alkmaar tegen AZ, waar PSV het in De Kuip opneemt tegen Feyenoord.