BREAKING: Ajax ontvangt 67 miljoen euro voor Martínez

Ajax en Manchester United hebben elkaar de hand geschud. De twee clubs zijn tot een akkoord gekomen over verdediger Lisandro Martínez voor een bedrag van 57,37 miljoen euro, maar dat bedrag kan oplopen tot 67,37 miljoen euro. De Argentijn is de derde aanwinst van Ten Hag.

De twee partijen maken de transfer zondagmiddag wereldkundig. Manchester United troeft onder andere Arsenal af en gaat er met de international vandoor. Door de transfer gaat Martínez weer samenwerken met trainer Ten Hag. De 52-jarige oefenmeester shopte al eerder in de Eredivisie, want Tyrell Malacia kwam over van Feyenoord. Ook Christian Eriksen komt naar Old Trafford.

De kassa rinkelt opnieuw in Amsterdam, want in 2019 haalde zij de Argentijn voor slechts zeven miljoen euro. Bij Ajax groeide hij al snel uit tot steunpilaar en werd hij één van de vaste waardes in de basiself. Drie jaar later vertrekt hij naar de Premier League met 118 officiële duels op zijn naam, twee titels én een KNVB Beker in de tas. Opnieuw een vertrekkende speler bij de Amsterdammers.

Eerder nam de kampioen van Nederland al afscheid van Ryan Gravenberch, Sébastien Haller, Noussair Mazraoui en ook Antony staat in de belangstelling van veel clubs.