Van Bronckhorst neemt afscheid van Ajax-aanwinst: "Ik had hem graag gehouden"

Giovanni van Bronckhorst moet afscheid gaan nemen van Calvin Bassey. De 22-jarige centrale verdediger staat op het punt om Rangers FC te verruilen voor Ajax. In het oefenduel tegen Blackpool deed de Nigeriaanse international al niet meer mee.

Bassey werd in de afgelopen week voor het eerst gelinkt aan de Amsterdammers en sindsdien heeft Ajax het gaspedaal flink ingedrukt. Transfergoeroe Fabrizio Romano maakte zaterdag melding van een akkoord tussen de twee clubs, de Schotten ontvangen 22 miljoen euro plus bonussen. "Het was voor iedereen beter om hem niet te laten spelen", aldus de Nederlandse oefenmeester in gesprek met Sky Sports. "Het ziet ernaar uit dat hij gaat vertrekken. Ik had hem graag gehouden, hij heeft zich geweldig ontwikkeld in de afgelopen zes maanden. Daar ben ik ook tevreden over, maar je weet dat spelers de aandacht trekken als ze het goed doen in de competitie en in Europa".

Het komt voor Rangers inmiddels niet meer als een verrassing mocht de centrumverdediger een overstap gaan maken. "We moeten kijken naar nieuwe spelers die onze selectie kunnen versterken, maar we hebben onze lijstjes al klaarliggen. Dus als de transfer eenmaal officieel is, kunnen we werk maken van een vervanger". De Amsterdammers hopen hem snel te kunnen presenteren en Bassey nog mee te nemen op trainingskamp naar Oostenrijk.