Bergwijn was onrustig op vakantie: "Het lukte niet om te ontspannen, ik keek veel op mijn telefoon"

Het geduld van Steven Bergwijn werd flink op de proef gesteld deze zomer. De aanvaller kwam voor een recordbedrag over van Tottenham Hotspur en wil weer wekelijks gaan spelen. De Oranje-international was al langer akkoord met Ajax, maar de clubs kwamen pas in juli tot een akkoord.

Bergwijn ervaarde het wachten op groen licht als 'niet prettig'. De 24-jarige rechtspoot was er al een tijdje uit met Ajax en klaar om te verkassen, maar de Engelse club wilde het onderste uit de kan halen. "Op vakantie ben je er toch wel mee bezig wat er precies zal gebeuren. Ik was wel weg, maar het lukte niet om helemaal te ontspannen. Ik keek veel op mijn telefoon en belde vaak met mijn zaakwaarnemers Fulco en Nathan van Kooperen. Toch heb ik wel van mijn vakantie kunnen genieten, hoor", aldus de hoofdrolspeler.

De Oranje-international had voor zichzelf een besluit genomen en wilde de selectie van Ajax-trainer Alfred Schreuder gaan versterken, ondanks de interesse van Premier League-clubs Everton en Manchester United. "Ik ben altijd blijven openstaan voor Ajax, omdat dit voor mij de beste keuze is. Het goede gevoel werd versterkt door de gesprekken met de trainer, die zijn vertrouwen in me uitsprak. Het mooie en verzorgde voetbal ligt mij wel".

Aanstaande WK

Bij Tottenham was de aanvaller op een zijspoor terechtgekomen en kreeg hij nauwelijks speelminuten. Met het oog op het aanstaande WK wilde hij graag weer wekelijks gaan voetballen. "Het is gewoon beter als ik week in week uit speel. Fysiek is het moeilijk om op een WK drie wedstrijden in de week in actie te komen als je daarvoor bij je club te weinig minuten hebt gemaakt", legt hij uit. Mocht Nederland ver komen in Qatar, kan dat problemen gaan veroorzaken. "Daarom was een transfer écht noodzakelijk. Het WK is nu een nog mooier vooruitzicht. De focus ligt nu op spelen voor Ajax en belangrijk zijn voor de club. Daarna kijk ik verder".