'Kerkez kiest op laatste moment niet voor Serie A, maar voor Premier League en bereikt persoonlijk akkoord'

AZ gaat wederom een jasje uit moeten doen, want Milos Kerkez staat op het punt om te verkassen naar de Premier League. Een vertrek van de linksback was al lang en breed ingecalculeerd, maar op het laatste moment heeft Bournemouth betere papieren dan het Italiaanse SS Lazio.

Dat meldt Fabrizio Romano. De transferexpert weet dat de Engelsen heel druk bezig zijn om het Italiaanse Lazio af te troeven om op het allerlaatste moment met de international van Hongarije in zee te gaan. Er wordt vanuit Bournemouth gehoopt dat maandag de deal nog rond gaat komen en er ligt al een persoonlijk akkoord. Opnieuw een aderlating voor de ploeg van trainer Pascal Jansen is nabij.

Na het vertrek van Sam Beukema naar Bologna en Tijjani Reijnders naar AC Milan is het geen derde AZ-speler die vertrekt naar de Serie A, maar wel voor een klapper zorgt op de transfermarkt. De centrale verdediger verkaste voor zeven miljoen euro en de deal van Reijnders gaat over een bedrag van ongeveer 24 miljoen euro, maar is nog niet afgerond.