"Ik zou Giakoumakis graag bij Feyenoord zien voetballen"

Giorgos Giakoumakis wordt topscorer van de eredivisie. Gedegradeerd, maar wel 26 keer trefzeker al bij VVV Venlo. Ronald de Boer, analist bij ESPN, denkt dat de Grieks international nog wel een stapje hogerop kan.

ronald de boer ziet giakoumakis graag bij feyenoord

"Ik zie hem bijvoorbeeld graag bij Feyenoord spelen. Pratto, Bozenik, ja zelfs Jorgensen schrijf ik af. Als ik tussen die vier moet kiezen, kies ik toch echt voor Giakoumakis."

De nieuwe Björn Vleminckx

Mario Been werpt bij ESPN tegen. "Maar denk je niet dat het eendagsvlieg is? Ik denk dat dit zo'n jaar wordt zoals Björn Vleminckx ooit had. Meevoetballen, aan de bal, daar word je niet vrolijk."

Ronald de Boer: "Natuurlijk dat zou kunnen, maar ik zou het wel aandurven. Er zit wel een goede kop op. Alleen, hij is te duur waarschijnlijk." Naar verluidt moet Giakoumakis VVV minimaal 5 miljoen europ opbrengen. Afgelopen zomer nam VVV Giakoukamis nog voor 200.000 euro over van AEK Athene. Tot die tijd stond de aanvaller niet te boek als een doelpuntenmachine. In zijn carrière had hij tot dan toe pas 26 keer gescoord in 150 wedstrijden. 

Wil Giakoumakis zelf in Nederland blijven?

"Ja, deze competitie past bij mij. Ik houd ook van het Nederlands voetbal. Maar het hangt niet van mij af. Maar welke en of er aanbiedingen komen. Afwachten wat er komt."