Discussie aan tafel bij ESPN: ‘Twee vrouwen in KNVB-top wordt oorlog’

Jorien van den Herik heeft aan tafel bij ESPN gesproken over de kandidatuur van Jeanet van der Laan voor de functie als voorzitter bij de KNVB. Met Marianne van Leeuwen (directeur betaald voetbal), kan Van der Laan de tweede vrouw worden die in de top van de KNVB werkt. Van den Herik ziet dit als een probleem, waarop Fresia Arias het niet met hem eens is. 

Wie is Jorien van den Herik?

Jorien van den Herik (80) was jarenlang verbonden aan Feyenoord. Zo investeerde hij sinds 1984 miljoenen in de club en was hij een tijd lang voorzitter. In 2006 had Feyenoord financiële problemen, waardoor Van den Herik de club gedwongen moest verlaten.

Van den Herik over vrouwen in de KNVB-top 

De voormalig Feyenoord-voorzitter sprak zich aan tafel bij ESPN uit over de kandidaten voor het voorzitterschap bij de KNVB en was niet onder de indruk van het CV van Van der Laan. Zo heeft ze geen ervaring in een voetbalbestuurlijke functie. "Dan krijg je een situatie, als Van der Laan, red het zou worden, dat je twee vrouwen in de top van het voetbal hebt zitten. Dat wordt natuurlijk oorlog.” Presentatrice Fresia Arias reageerde verbaasd. "Waarom? Dat is toch op voorhand niet te zeggen?” Waarop Van den Herik reageert. "Van Leeuwen loopt al op haar tenen. Dan krijg je er een bij zonder ervaring. Die loopt dan ook nog op haar tenen. Dat wordt oorlog.”

Dit zijn de kandidaten voor het voorzitterschap bij de KNVB 

Eerder waren er felle protesten tegen kandidaat Frank Paauw, waarna er nieuwe kandidaten voor de functie bijkwamen.