Elftal van de Week: PSV hofleverancier na klinkende zege op Heracles

Speelronde 25 van de Eredivisie zit er op en het was een spraakmakend weekend. De wedstrijd tussen Vitesse en Sparta werd gestaakt door rellende supporters, Feyenoord speelde in de eigen Kuip gelijk tegen FC Groningen en koploper Ajax won door een late strafschop nipt in eigen huis van RKC. Zoals iedere speelronde stonden een aantal spelers op om hun ploeg te helpen. Dit is het Elftal van de Week van Holland Casino.

elftal van de week

PSV-driehoek schittert tegen Heracles

In het eigen Philips Stadion was PSV te sterk voor Heracles. Het won met 3-1, maar had wel veel meer doelpunten kunnen maken. Tijdens de wedstrijd stal Joey Veerman de show. De winteraankoop strooide met passjes en maakte ook nog een doelpunt. Invaller Cody Gakpo, die terugkeerde van een blessure, maakte gelijk weer indruk door te scoren. Teamgenoot Ibrahim Sangaré blonk naast Veerman uit op het middenveld.

AZ-duo laat Alkmaarders in de nek van Feyenoord hijgen

Door de misstap van Feyenoord kon AZ optimaal profiteren. De Alkmaarders moesten op bezoek bij NEC en leek het nog even spannend te maken. Na een discutabel doelpunt van Jesper Karlsson ging AZ met een gelijkspel de rust in. Na rust stond Karlsson wederom op en schoot hij zijn tweede van de middag binnen. Bij zijn eerste kreeg de Zweed een assist van gelegenheidslinksachter Aslak Witry, die een prima wedstrijd speelde. Uiteindelijk won AZ met 1-3 van NEC en staat zo slecht een puntje achter Feyenoord.

Doelpuntenmachine in Amsterdam

Na een oersaai eerste half uur kon de Johan Cruijff ArenA pas juichen. Sébastien Haller stond op en scoorde twee keer in vier minuten. Zo komt de teller van de Ivoriaan dit seizoen al op achttien doelpunten in de Eredivisie. Na de twee treffers van Haller kreeg Ajax er zelf twee om de oren van RKC. De thuisploeg leek genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar kwam via een strafschop in de 90e minuut nog op 3-2.