We blikken terug op 2017... 14 mei: Dirk Kuyt neemt met hattrick en titel afscheid als voetballer

Het (voetbal)jaar 2017, vol hoogte- en dieptepunten, zit er bijna op. Voetbalflitsen blikt terug op de meest spraakmakende, treurige, leuke en mooie momenten. Met vandaag… Dirk Kuyt speelt op 14 mei zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Het is de wedstrijd dat hij Feyenoord hoogst persoonlijk kampioen maakt, met een hattrick. De kroon op een prachtcarrière.

Dirk Kuyt keerde in 2015 na negen jaar buitenland terug bij Feyenoord met maar één doel: prijzen winnen. In zijn eerste seizoen terug in Rotterdam-Zuid pakte hij de beker met zijn club, om een jaar later de absolute kroon op het werk te zetten; Kuyt, 36 jaar, bezorgde Feyenoord op 14 mei de eerste landstitel in 18 jaar. Het kampioensduel, thuis tegen Heracles, bleek tevens zijn laatste als profvoetballer. De aanvoerder tekende voor een hattrick en het jongensboek was compleet. Een sprookjesachtig einde van een fantastische loopbaan, die hem behalve langs Feyenoord ook langs FC Utrecht, Liverpool, Fenerbahçe en natuurlijk Oranje leidde.

De fantastische 1-0 van Kuyt tegen Heracles:

Uitgeroepen tot Feyenoord-doelpunt van het Seizoen 2016/17:

De 2-0:

En de 3-0... een strafschop:

Kuyt laat de Coolsingel klappen tijdens huldiging, kampioensfeest:

Komen we uit Rotterdam?!

Dirk Kuyt, terug op Zuid (2015):

De hoogtepunten van Kuyt bij Feyenoord:

Kuyt licht zijn afscheid toe, enkele dagen na het behalen van de landstitel:

Een verrassing voor Kuyt bij RTL Late Night, nadat hij bekendmaakte te stoppen:

Oud-collega's bedanken Dirk...

Kuyt maakte met Oranje verschillende eindtoernooien mee. Hij kwam in totaal tot liefst 104 interlands, waarin hij 24 keer scoorde: