Oranje kent opponenten in EK-kwalificatie; Frankrijk één van de tegenstanders

Het Nederlands elftal weet inmiddels wie de tegenstanders gaan zijn in de EK-kwalificatie. De loting begon om 12:00 uur in Frankfurt en Oranje werd gekoppeld aan Frankrijk, Ierland, Griekenland en Gibraltar in groep B.

Oranje begint aan de kwalificatie voor het EK van 2024 met Ronald Koeman als bondscoach, want Louis van Gaal neemt afscheid na het WK in Qatar. Medio maart van 2023 zal de kwalificatiereeks van start gaan en een affiche tegen Frankrijk is dus één van de wedstrijden die het Nederlands elftal moet gaan spelen en ontloopt daardoor Engeland als mogelijke tegenstander.

De nummers één en twee plaatsen zich direct voor het EK, maar Oranje heeft nog een ijzer in het vuur. Als groepswinnaar van de Nations League kom je automatisch terecht in de play-offs, mits het niet meer nodig is. Er zullen dan twaalf nationale teams strijden om de drie overgebleven EK-tickets. 

De kwalificaties voor het EURO 2024 beginnen in maart 2023 en lopen tot maart 2024. 23 landen mogen aan het toernooi meedoen. Het EK begint op 14 juni en eindigt op 14 juli.

Loting Oranje

Nederland
Frankrijk
Ierland
Gibraltar
Griekenland