John van 't Schip over eerste dilemma voor Marcel Keizer: "Huntelaar of Dolberg?"

Oud-Ajacied John van 't Schip, momenteel trainer van PEC Zwolle, vindt de keuze van Ajax voor Marcel Keizer opvallend. De twee waren eind jaren tachtig nog teamgenoten van elkaar bij Ajax, maar Keizer destijds wist geen indruk achter te laten: "Ik geloof dat hij maar een paar wedstrijden in het eerste heeft gespeeld. Ik heb hem niet heel goed meegemaakt."

"Ajax MOET kampioen worden"

"Maar aan de andere kant: het kan zomaar een succes worden", vervolgt Van 't Schip zijn verhaal tegenover de NOS. "Het is ook wel des Ajax' om iemand uit de eigen keuken te kiezen. Bovendien kennen ze hem al. Ze hebben hem om bepaalde redenen al aangesteld om Jong Ajax te leiden." De druk om te presteren zal enorm zijn. "Ajax moet toch kampioen worden. Zeker nadat ze het al drie jaar niet zijn geworden."

Huntelaar of Dolberg?

"Hij zal de spelwijze moeten continueren. Hij heeft natuurlijk Jong Ajax al op een bepaalde manier laten spelen, aan de hand van aanwijzingen van Bosz." Van 't Schip vraagt zich wel af welke keuzes Keizer gaat maken: "Hoe gaat hij het elftal managen? Als hij te maken krijgt met de keuze voor Huntelaar of Dolberg in de spits... Hoe pakt hij dat aan? Wat dat aangaat is het wel een risico."