Voormalig trainer van Larsson: "Hij is meer een speler voor Ajax"

Sam Larsson heeft zijn belofte bij Feyenoord nog niet waargemaakt. De Zweedse aanvaller kwam een jaar geleden over van Heerenveen, waar hij zich profileerde tot één van de beste spelers in de Eredivisie, maar in Rotterdam wil het maar niet lukken. Jurgen Streppel, die bij Heerenveen trainer was van Larsson, leeft mee met zijn voormalige pupil.

"De klasse droop er vanaf"

"Bij ons was hij ook niet altijd top, al droop de klasse er wel vanaf. Hij kan een wedstrijd met één actie beslissen", aldus Streppel tegenover de NOS. "Bij Heerenveen kon Larsson een mindere dag hebben, bij Feyenoord accepteert men dat niet. Dat is denk ik het grote verschil waarom hij nu minder speelt."

Kuipsyndroom?

Streppel denkt niet dat Larsson last heeft van het zogeheten Kuipsyndroom: "Hij vraagt altijd de bal, zal zich niet verstoppen en is niet bang om te voetballen. Dat moet hij er ook inhouden, want dat is zijn kracht. Als hij blijft zoeken naar die beslissende acties, dan komen ze vanzelf." Streppel vraagt zich echter wel af of Larsson er goed aan heeft gedaan om naar Feyenoord te vertrekken. "Daar kun je achteraf wel je vraagtekens bij zetten. Hij moet het hebben van combinatievoetbal. Ze zullen het in De Kuip niet willen horen, maar hij past eigenlijk beter bij Ajax."