Ten Hag reageert geschokt op zaak-Overmars: "Dit is rampzalig"

Erik ten Hag heeft voorafgaand aan het bekerduel met Vitesse gereageerd op de zaak-Overmars. De oefenmeester van Ajax is erg geschrokken van het nieuws.

"Met mij is het wel goed, maar ik weet waar je op doelt", vertelt Ten Hag voor de camera van ESPN. "We hebben ongelooflijk slechte dagen gehad. We moeten ons focussen op waar het om gaat. We zijn een voetbalclub en moeten voetballen tegen Vitesse. Daar hebben we ons op ingesteld".

'Totaal verbijsterd'

Ten Hag leeft mee met de slachtoffers. "Totaal verbijsterd, dit is rampzalig. Met name voor de gedupeerden, voor de vrouwen, het leed wat ze is aangedaan. Daar heb ik het moeilijk mee, ja. Iedereen verwerkt dat voor zich".

"Ik trek me dan vaak terug, je bent wat stiller dan normaal en hebt wat minder energie dan normaal", vervolgt de 52-jarige trainer. "Je moet energie uitstralen naar je elftal, maar in de eerste uren/dagen is dat moeilijk".

Vrienden

Ten Hag is goed bevriend met Overmars. "Daarom komt het ook hard aan. Je leeft natuurlijk met hem mee, maar zoals ik al zei: de eerste gedachten gaan naar de vrouwen. Of ik me verraden voel? Nee. Ik ken de feiten niet, omdat het privacy is. Er zal onderzoek moeten worden gedaan".

"Er liggen nu een aantal aannames. Er zijn stappen genomen waar aanleiding voor geweest zal zijn. Overmars heeft voor zichzelf conclusies getrokken. Het raakt ons allemaal, tot in het diepste van onze ziel. We hebben er mee te dealen, we moeten het verwerken en laten landen".

Feyenoord-doelman vertrekt