Gio stelt Feyenoord-fans teleur: "Duurt nog weken voordat Robin hele wedstrijd kan spelen"

Zijn doelpunt tegen FC Groningen heeft ervoor gezorgd dat de roep om Robin van Persie steeds luider en luider wordt, maar een hele wedstrijd zit er nog niet in voor hem, zei Giovanni van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie. Feyenoord speelt zondag de uitwedstrijd tegen Vitesse, een directe concurrent. 

De wedstijd van gisteren tegen FC Groningen ging maar om één man. De vraag is nu wanneer Robin van Persie klaar is voor een basisplaats? ''Van Persie zit nu in zijn derde week, dus zijn voorbereiding is eigenlijk net gestart.  Uiteindelijk heeft hij een aantal weken nodig om fit te zijn en hele wedstrijden te spelen. Een bepaald schema heeft Van Persie niet. ''Het ligt aan het verloop van de wedstrijd. Bij een 2-0 voorsprong tegen FC Groningen krijg je veel ruimte en Van Persie heeft de kwaliteiten om deze ruimtes te benutten.''

Blessure Larsson

Van Bronckhorst vreest dat hij een paar weken geen beroep kan doen op Sam Larsson die donderdag uitviel met een hamstringblessure. ''Hij is vandaag thuisgebleven en zal aan het eind van de middag of morgen goed onderzocht worden. We gaan er wel vanuit dat hij een aantal weken niet kan spelen. Van Bronckhorst was wel heel erg tevreden over Basacikoglu. ''Hij traint de laatste tijd erg goed en daarom beloon ik hem met speeltijd''. 

Persconferentie Giovanni van Bronckhorst (Vitesse-Feyenoord)