Gijp en Derksen delen mening Van Basten over Ajax: 'Pover ploegje'

Marco van Basten nam zondagavond de selectie van Ajax onder de loep. De legendarische oud-spits was van mening dat het als je Ajax per speler bekijkt, dat het een ‘meer dan middelmatige selectie’ is. De heren van Veronica Inside deelden deze mening, waar René van der Gijp slechts vijf sterkhouders kan aanwijzen.

Waar Ajax in de Europese wedstrijden uitblinkt, gaat het in de Eredivisie afwisselend. De ploeg van Erik ten Hag is twee wedstrijden voor de winterstop terug te vinden op de tweede plaats.  “Als je dat elftal van Ajax pakt, van welke spelers moeten we het dan hebben? Dan heb je Daley Blind, Steven Berghuis en Dusan Tadic en Antony. Dat zijn er maar vier hè?’, vraagt Gijp zich af. “Het allerliefste zou ik Ryan Gravenberch er bij rekenen als vijfde, maar als je nooit een keer op doel schiet of een pass waar een doelpunt uitkomt, dan hoor je er bij mij niet meer bij.”

Pover ploegje Ajax

Bij de vijf spelers lijkt een sterkhouder te missen. “Dan zou je zeggen, Haller niet? Nee, Haller niet. Want Haller moet gevoed worden, doelpunten maken. Dus dan heb je vier spelers waar je van zeg ‘jongens, dit moeten we doen’. En als die het niet doen, dan houdt het op.” Johan Derksen lijkt het met Gijp eens. “Tja, dan is het ineens een heel pover ploegje.”