Dumfries: "Ajax is geen koploper geweest, dat ben je pas na hele speelronde"

PSV'er Denzel Dumfries vindt niet dat Ajax koploper is geweest in de Eredivisie, ondanks dat de Amsterdammers deze week één dag boven PSV stonden na een overwinning op FC Emmen (2-5). Volgens de rechtsback moet een lijstaanvoerder minimaal één hele speelronde aan kop gaan. 

"Wij zijn de koploper. Al een hele tijd. Ik vind dus ook niet dat Ajax deze week even koploper is geweest. Dat ben je pas na hele speelronde", zegt Dumfries in gesprek met De Telegraaf. Het gat tussen PSV en Ajax is twee punten in het voordeel van de Eindhovenaren, en dus moet er zondag gewonnen worden in de uitwedstrijd tegen Vitesse. "Druk, druk… Daar wil ik niet van spreken."

"Zeker nu staat alles in het teken van winnen". gaat Dumfries verder. "Hoe maakt niet uit. Maar je hebt donderdag tegen PEC Zwolle (4-0, red.) kunnen zien dat we rustig blijven in deze situatie. Zeker na rust hebben we goed gespeeld en je voelde op het veld dat wij de baas waren. Natuurlijk, de wedstrijd tegen Vitesse wordt heel belangrijk. De trainer hoeft er niet op te hameren, we weten allemaal wat ons te doen staat. We moeten die twee punten voorsprong op Ajax zien te behouden en het liefst vergroten."