Leroy Fer hoopt weer in actie te komen voor Oranje: "Ik speel niet onaardig in de grootste competitie ter wereld"

Leroy Fer hoopt weer in actie te komen voor Oranje: "Ik speel niet onaardig in de grootste competitie ter wereld"

Drie jaar geleden speelde Leroy Fer voor het laatst een interland voor Oranje. De middenvelder hoopt in de toekomst nog vaker in actie te komen voor het Nederlands elftal, vooral ook omdat hij wekelijks bassispeler is bij Swansea City.

"Ik heb in totaal elf interlands gespeeld en dat is veel te weinig. Ik heb nog wel een aantal jaar te gaan, dus ik hoop dat dat aantal nog oploopt. Ik houd niet zo van blamen, maar net als Erik Pieters speel ik wekelijks in de grootste competitie van de wereld, naar mijn mening niet onaardig", zo vertelt Fer tegenover ELF Voetbal.

De voormalig Feyenoord-speler begrijpt wel dat Pieters zich gepasseerd voelt bij Oranje. "Hij speelt elke wedstrijd bij Stoke City, tegen topclubs als Chelsea, Arsenal, United en City. Daarin ondervind je meer weerstand dan in de Eredivisie. Waarom zou je dan niet goed genoeg zijn voor Oranje?", vraagt Fer zich af. Zelf hoorde hij ook al een tijdje niets vanuit Zeist. "Nee, je wordt niet gebeld zolang je niet tot de definitieve selectie behoort. Ze bellen niet om te vragen hoe het gaat."