Ajax-aanwinst Van Leer over concurrentiestrijd met Onana: "Ik zit niet graag op de bank"

Ajax-aanwinst Van Leer over concurrentiestrijd met Onana: "Ik zit niet graag op de bank"

Benjamin van Leer heeft zijn eerste trainingsdag bij Ajax achter de rug op trainingskamp in Oostenrijk. De doelman verruilde Roda JC voor de Amsterdamse club.

Van Leer reageert op de clubwebsite van Ajax. "Het was heerlijk om weer op het veld te staan. Fijn trainen met deze jongens. Natuurlijk is er een verschil met Roda, zonder iets negatiefs te zeggen over mijn oude team. Het is een andere club, andere omgeving, een andere manier van spelen. Ik moet altijd wel weer even inkomen na een vakantie. Maar volgens mij ging het vandaag prima."

De doelman is zeer benieuwd naar zijn conurrent Onana. "Ik vind het moeilijk om mezelf met hem te vergelijken, misschien kun je me die vraag over een paar maanden nog eens stellen. Want ik ken hem alleen van wedstrijden, heb nog niet met hem getraind. Ik maak er geen geheim van dat ik niet graag op de bank zit, maar we hebben met deze groep keepers een gemeenschappelijk doel. We willen zorgen dat Ajax zo hoog mogelijk eindigt. En als ik er moet staan, dan wil ik er staan."

Van Leer lijkt ook meteen een maatje te hebben gevonden bij Ajax. Hij slaapt namelijk op de kamer met Justin Kluivert. "Donderdag heb ik hem voor het eerst ontmoet. Volgens mij is het een prima gozer, iemand die ook wel van een dolletje houdt."