De Boer zit nog stevig in zadel bij Atlanta: "Ontslag niet aan de orde"

Frank de Boer is met drie nederlagen in de eerste vier wedstrijd niet goed begonnen aan zijn Amerikaanse avontuur bij Atlanta United, maar hoeft nog niet te vrezen voor zijn baan. Althans, dat denkt Robert Maaskant, die zelf in de Verenigde Staten trainer was bij Texas Dutch Lions en later assist-trainer bij Columbus Crew. 

"De media letten vooral op het aantal overwinningen en dus is het nu wel Frank ‘zero wins’ de Boer. Maar druk vanuit de pers? Totaal niet", zegt Maaskant in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het land is zo groot dat er een wereld tussen zit als je met, pak 'm beet, Seattle in Florida speelt. Het is maar een klein stukje in de krant, al neemt de aandacht wel toe. Soms mis je ook wel de druk."

Ook in de VS worden trainers ontslagen, weet Maaskant, maar volgens de trainer heerst er geen 'afrekencultuur' zoals in Europa. "Het gaat vooral om gedrevenheid, hoe je overkomt op je publiek. Ik hoorde Frank laatst zeggen dat het wel veel reizen is. Ja, denk ik dan, dan ben je niet goed voorbereid. Het is echt anders dan een team in Europa coachen."