Locadia wordt regelmatig racistisch bejegend: "Extreme berichten, niet normaal"

Locadia wordt regelmatig racistisch bejegend: "Extreme berichten, niet normaal"

Jürgen Locadia wordt regelmatig racistisch bejegend, zo vertelt de aanvaller van PSV tegenover het NRC. Zo kreeg hij de volle laag nadat hij in de topper tegen Ajax van vorig seizoen ruzie kreeg met Justin Kluivert.

Locadia noemde de Ajax-vleugelaanvaller na afloop een 'snotaap' en kreeg een vloedgolf aan racistische reacties over zich heen. "Ik kreeg zo veel berichten op Instagram. Extreme berichten. Honderden. Niet normaal. K*nkerneger, Zwarte Piet. Aap. Zóveel. Dat was niet leuk om te lezen, man. Zoveel haatberichten. Ik bedoel: ik voetbal gewoon, maak een doelpunt. En dan dit."

Ook dit seizoen was het raak voor Locadia en een aantal teamgenoten. Nadat de spelers van PSV richting de kleedkamer liepen na het duel met VVV-Venlo, klonken er oerwoudgeluiden vanaf de tribune. "Ik ben er niet door geraakt. Wel gechoqueerd dat het nog steeds gebeurt. Ik ben wel beledigd. Maar het is niet zo dat ik met ze wil vechten of zo. Het zou ergens wel interessant zijn om te weten hoe zij denken. Waarom ze dat roepen."