Van Marwijk staat open voor terugkeer naar Saudi-Arabië: ''Ze weten exact wat ik wil''

Van Marwijk staat open voor terugkeer naar Saudi-Arabië: ''Ze weten exact wat ik wil''

Bert van Marwijk staat open voor een verrassende terugkeer naar Saudi-Arabië, nadat hij daar twee maanden geleden het veld moest ruimen. Zijn opvolger, Edgardo Bauza, werd woensdag na slechts twee maanden ontslagen.

De oud-bondscoach van Oranje vertrok in september ondanks plaatsing voor het WK, iets dat Saudi-Arabië sinds 2006 niet meer gelukt was. Stroeve onderhandelingen over een nieuw contract lagen ten grondslag aan zijn vertrek, zo werd de coach onder meer verplicht om zich in Saudi-Arabië te vestigen.

In het Algemeen Dagblad vertelt Van Marwijk dat hij het ontslag van zijn opvolger wel zag aankomen. ''Dat heeft me niet echt verbaasd, eerlijk gezegd. Via mijn staf en de mensen met wie ik nauw heb samengewerkt, begreep ik al dat het erg slecht ging en ik kreeg in grote lijnen wel mee wat er speelde. Wij hebben twee jaar lang een duidelijke koers uitgezet, daar is rigoureus mee gebroken. Blijkbaar heeft dat niet goed uitgepakt.''

De 65-jarige oefenmeester staat wel open voor een terugkeer. ''We hebben twee jaar hard gewerkt om dat WK te halen. Dat werk hebben we niet af kunnen maken, dat lijkt me duidelijk. Maar in alle gevallen doe ik het alleen op mijn voorwaarden. Ik heb twee maanden geleden precies aangegeven wat mijn visie was, welke eisen ik stelde aan de voorbereiding en aan de invulling van de staf. Daar denk ik nu niet opeens anders over. Ze weten exact wat ik wil, dus ik wacht het gewoon rustig af,'' aldus Van Marwijk.