Amrabat had 'goed gesprek' met Advocaat: "Maar ik heb met gevoel voor Marokko gekozen"

Amrabat had 'goed gesprek' met Advocaat: "Maar ik heb met gevoel voor Marokko gekozen"

Sofyan Amrabat ging na het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk (3-1 nederlaag) iets dieper in op zijn keuze om Nederland links te laten liggen en te kiezen voor een interlandcarrière bij het Marokkaanse elftal. De middenvelder van Feyenoord heeft echter wel een goed gesprek gehad met bondscoach Dick Advocaat, zo vertelt hij tegenover de NOS.

"Of het een moeilijke keuze was? Het is altijd lastig als twee landen je graag willen hebben", aldus Amrabat, die bevestigt dat hij gesproken heeft met de bondscoach. "Ik heb een goed en fijn gesprek gehad met Advocaat. Daar heb ik een goed gevoel aan overgehouden, maar ik heb met gevoel voor Marokko gekozen."

Amrabat krabbelt echter terug als de journalist doorvraagt. "Ik wil er nu liever niet te veel over zeggen. We hebben met 3-1 verloren van Shakhtar Donetsk. Ik ben ontzettend teleurgesteld en wil graag op een ander moment mijn verhaal doen."

Europese overwintering
Ondanks dat Feyenoord nog puntloos is, gelooft Amrabat in Europese overwintering. De Champions League is zo goed als onhaalbaar, maar de Europa League is dat niet. "SSC Napoli staat drie punten voor op ons. We krijgen ze nog thuis. Het blijft voetbal. Er is nog hoop", aldus Amrabat.