Mourinho haalt maar weer eens uit naar Wenger: ''Ik bereid een club voor op succes''

Mourinho haalt maar weer eens uit naar Wenger: ''Ik bereid een club voor op succes''

Nog nooit was José Mourinho langer dan drie jaar werkzaam bij één club. De manager van momenteel Manchester United ontkent dat hij zich uitsluitend focust op de korte termijn. De Portugees neemt woensdag het 22-jarige dienstverband van collega Arsène Wenger bij Arsenal als voorbeeld om aan te geven dat een lang contract geen garantie voor succes biedt.

''Ik bereid een club voor op succes''
Mourinho noemt Wenger deze keer niet bij naam, maar alles wijst erop dat hij refereert aan de manager van Arsenal. De twee vechten al jaren lang via de Engelse media en Mourinho deelt in een interview met The Times nog maar eens een nieuwe tik uit aan zijn Franse collega: "Ik bereid een club voor op succes," zegt hij. "Ik denk dat ik een club voorbereid op een manier dat de volgende manager bij een topclub arriveert. Als je dan tussentijds vertrekt, betekent dat niet dat je op de korte termijn gericht bent."

Een specialist in mislukkingen
"Een persoon die tien of twintig jaar bij een club zit en vervolgens een club achterlaat die er klaar voor is om te falen, kan net zo goed een visie hebben die gericht is op de korte termijn," vertelt Mourinho venijnig. De oefenmeester noemde Wenger niet bij naam, maar vrijwel alle Engelse media zijn het erover eens dat hij met zijn uitlatingen sneert naar de Fransman. In 2014 noemde Mourinho zijn collega al eens een specialist in mislukkingen.

Het is al langer erg gezellig tussen Wenger en Mourinho: