AZ-coach baalt van toestand Vlaar: "Is gewoon vervelend"

Bij AZ keren Rens van Eijden en Jop van der Linden na lang blessureleed weer terug, maar Ron Vlaar is nog steeds niet okselfris. De aanvoerder van de Alkmaarders blijft klungelen op fysiek vlak en daar baalt coach John van den Brom van. 

Tegen Augsburg (1-1) op het trainingskamp in Spanje verschenen Vlaar en ook Ridgeciano Haps niet binnen de lijnen voor AZ. "Ron moeten we afwachten, daar kan ik niks zinnigs over zeggen. Hij wil elke keer aansluiten bij de groep, maar krijgt telkens een terugslag. Dat is gewoon vervelend", zei Van den Brom in gesprek met RTV Noord-Holland. "Met Ridgeciano hebben we geen risico genomen, hij heeft iets last en het was niet verstandig om hem te laten spelen", aldus de trainer.

Begin van het seizoen

Vlaar traint wel op het trainingskamp van AZ, maar doet dat individueel. "Ik wil weer terug naar het niveau van het begin van het seizoen. Toen zat ik er lekker in. Daarna ook goede, maar zeker ook mindere wedstrijden gespeeld. Dat moet gewoon constanter weer. De basis is om helemaal fit te zijn, dan weet ik dat ik een goede rol in elftal kan hebben. Dat is wat ik graag wil", zei Vlaar eerder deze week, ook bij RTV Noord-Holland.