Keizer over aanwinsten: "In deze groep zit genoeg kwaliteit"

Nu de transfermarkt in Nederland is gesloten, weet Marcel Keizer met welk team hij op jacht kan gaan naar de landstitel. De trainer van de Amsterdammers geeft echter toe dat hij graag nog een topspeler aan had willen trekken.

"Qua aantal kan ik tevreden zijn. We hebben drie keepers, acht verdedigers, zes middenvelders en zeven aanvallers. We hebben veel jonge spelers met kwaliteit. Het was mooi geweest als we er nog een topper bij hadden gekregen. Op het laatst is dat niet meer mogelijk. Dan ga je met deze groep aan de slag, waar genoeg kwaliteit in zit", zo vertelt Keizer tegenover Ajax TV.

Siem de Jong
Ajax haalde dit seizoen twee spelers terug naar Amsterdam: Siem de Jong en Klaas-Jan Huntelaar. Keizer is erg blij met de komst van beide spelers. "Siem is een ervaren speler in een jonge groep", aldus de oefenmeester over De Jong. "Hij weet hoe Ajax speelt en hoe het hier werkt. Dan gaat dat veel sneller dan wanneer je een buitenlandse speler haalt. Daarom ben ik blij dat hij hier is. Hij weet ook dat hij de concurrentie aan moet gaan met de vijf mannen die al op het middenveld lopen."

Klaas-Jan Huntelaar
Over Huntelaar: "Je weet dat het een jongen is die uit een buitenlandse competitie komt. Dat zie je terug. Het is een topfitte speler. Vanaf het begin wilde hij een punt maken: oké, ik ben hier. Allemaal leuk en aardig dat ik tweede spits ben en Kasper Dolberg eerste spits, maar ik wil gewoon hard trainen en laten zien wat ik kan. Dat is een heerlijke kwaliteit waar ook de jongens veel van kunnen leren."