Verbeek haalt snoeihard uit naar Blind: "Hij is ongeschikt"

Gertjan Verbeek haalde op de nieuwjaarsreceptie van FCT Eibergen, een fanclub van FC Twente, snoeihard uit naar Danny Blind. Volgens hem is de bondscoach van Oranje ongeschikt voor de klus.

Verbeek (45) is bekend met de club uit Enschede. Hij groeide op in de buurt van het Diekman, het oude stadion van FC Twente. "Als jongetje woonde ik bij meerdere spelers van het eerste elftal van Twente in de straat. Een deel van mijn hart ligt nog steeds bij die club."

Ongeschikt

Op dit moment is Verbeek de trainer van het Duitse VfL Bochum. In Nederland is sc Heerenveen vaak als zijn club genoemd, maar ook voor FC Twente heeft Verbeek veel gevoelens. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de fanclub kreeg hij hier uiteraard vragen over.

Verbeek besloot zich op deze bijeenkomst niet in te houden over het Nederlands elftal. Vooral Blind moest het ontgelden. "Ik kan geen enkele lijn in zijn wijze van het selecteren van spelers en in de speelwijze van het team ontdekken. Hij is ongeschikt", zo haalde hij uit naar de bondscoach.