Throwback: Feyenoord zet Olympique Marseille in het hemd (1999)

In de halve finales van de Conference League moet Feyenoord af zien te rekenen met Olympique Marseille. De laatste keer dat de twee clubs tegenover elkaar stonden was in 1999. In de Champions League werd Marseille in het hemd gezet. 

Destijds moesten ploegen de tweede ronde van de CL ook nog een poulefase door zien te komen. Feyenoord kwam daarin Chelsea, Lazio en Olympique Marseille tegen. Op 7 december 1999 werden de Fransen op bezoek in De Kuip in de slotfase kapot gespeeld.

Ondanks een vroege rode kaart aan de kant van Feyenoord, sloeg het in de laatste twintig minuten drie keer toe. Nadat Kees van Wonderen na zeven minuten al van het veld moest, leek het een zware wedstrijd voor Feyenoord te worden. Was het niet dat Marseille in de 62e minuut ook met een man minder moest spelen. Tien minuten later sloeg Feyenoord via Julio Cruz voor het eerst toe. In de 79e minuut kreeg Marseille zelf voor de tweede keer rood. Feyenoord maakte daar optimaal gebruik van en schoot in de 83e minuut via Paul Bosvelt de 2-0 binnen. Uiteindelijk kwam via de tweede treffer van Julio Cruz de eindstand van 3-0 op het bord te staan.

Feyenoord-Olympique Marseille 1999