Deze vijf wedstrijden moet je komend weekend zien!

Na een interlandperiode staat komend weekend weer competitievoetbal op het programma. Komende zaterdag en zondag staan er weer een hoop mooie wedstrijden te wachten. Dit zijn de vijf wedstrijden die je komend weekend zeker moet zien!

Leicester City - Manchester United

Een mooi affiche in de Premier League op zaterdagmiddag: Leicester City - Manchester United. De ploeg van Brendan Rogers is nog niet op stoom geraakt in de competitie, en na een 2-2 gelijkspel tegen Crystal Palace is Leicester nog verder afgezakt naar de dertiende plaats. Manchester United staat vierde na zeven wedstrijden, maar komt nu voor een paar topwedstrijden in een paar weken te staan. Tegen onder meer Manchester City en Liverpool. En dat waarschijnlijk zonder Harry Maguire en Raphaël Varane, die met blessures terugkwamen van de nationale ploeg. Deze topper is zaterdagmiddag 16 oktober om 16:00 uur te zien op Ziggo Sport.

Lazio - Inter

Een topper in de Serie A: Lazio - Inter. Deze twee grote clubs in Italië staan respectievelijk op plaats zes en drie in de competitie. De thuisploeg staat wel al na zeven wedstrijden tien punten achter op koploper Napoli, dat 21 punten heeft. Inter heeft het beter voor elkaar en staat vier punten achter op de Napolitanen. De ploeg van Denzel Dumfries wist twee weken geleden met 1-2 te winnen bij Sassuolo terwijl Lazio met 3-0 onderuit ging tegen Bologna. Deze wedstrijd is zaterdagavond 16 oktober om 18:00 uur te zien op Ziggo Sport.

Vorig seizoen was het een verhitte strijd met twee rode kaarten...

Lyon - Monaco

Wat normaal gesproken een topwedstrijd in de Ligue 1 is tussen twee teams die bovenin meedraaien, is dat dit seizoen anders. Monaco begon het seizoen dramatisch en stond na vier wedstrijden bij de onderste plaatsen. De ploeg van Myron Boadu is echter weer wat opgekrabbeld en staat na negen wedstrijden op plek zes. Lyon doet het beduidend minder, de ploeg van Peter Bosz is zonder Memphis Depay toch een stuk minder en dat beginnen ze nu ook wel te voelen in Lyon. De Franse topclub tiende op de ranglijst met een achterstand van elf punten op koploper Paris Saint-Germian. Deze wedstrijd is zaterdagavond 16 oktober om 21:00 uur te zien op ZiggoSport.

FC Barcelona - Valencia

Het kwakkelende FC Barcelona van Ronald Koeman neemt het zondagavond op tegen Valencia in een vol Camp nou. Beide ploegen hebben evenveel punten (12) en hetzelfde doelsaldo (+4), Barça heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. De achterstand op koploper Real Madrid is vijf punten, maar die hebben ook één wedstrijd meer gespeeld dan Barcelona. Twee weken geleden ging de ploeg uit Catalonië nog met 2-0 onderuit bij Atletico Madrid, terwijl Valencia bloedeloos gelijk speelde tegen Cadiz (0-0). Deze wedstrijd is zondagavond 17 oktober om 21:00 te zien op ZiggoSport.

AZ - FC Utrecht

Last but not least: een Eredivisie-wedstrijd. AZ neemt het tegen een ploeg in vorm: FC Utrecht. De ploeg van René Hake won twee weken geleden nog in Amsterdam met 0-1. Nu heeft Utrecht twee weken met de groep kunnen trainen in aanloop naar deze andere lastige uitwedstrijd. AZ is de competitie net als vorig seizoen, niet goed begonnen. Pascal Jansen en zijn mannen stonden bij de onderste plekken en dat is niet waar AZ hoort te staan. Na overwinningen op Go Ahead Eagles (5-0) en sc Cambuur (1-3) heeft AZ de draad weer opgepakt en staat het nu op de twaalfde plaats met nog één wedstrijd tegoed. Deze Eredivise-topper is zondag 17 oktober om 12:15 te zien op ESPN.

Vorig seizoen won Utrecht na een schitterende goal...