Transfertip van ploeggenoot Isak: "Ajax zou hem nu goed kunnen gebruiken"

Alexander Isak (19) zou een goede speler zijn voor Ajax. Dat stelt ploeggenoot en ex-Ajacied Vurnon Anita. Isak speelt sinds de winterstop voor Willem II dat hem huurt van het Duitse Borussia Dortmund. In die korte periode maakte de international van Zweden al tien doelpunten in de Eredivisie. 

Volgens Anita doet Isak denken aan Zlatan Ibrahimović, die in 2001 op 19-jarige leeftijd naar Ajax kwam. "Het zijn dezelfde types. Ze lijken als voetballer zo veel op elkaar", zegt Anita in gesprek met De Telegraaf. "Dezelfde lange benen, dezelfde bewegingen, dezelfde acties. En Isak is net zo sterk als Zlatan toen was. Ajax zou hem nu goed kunnen gebruiken. Oók in de Champions League."

Anita vervolgt zijn lofzang: " Het zijn jongens die alles met een bal kunnen. Maar ze kunnen óók simpel spelen. Zoals hij tegen Heracles Pavlidis met een simpele voetbeweging vrij voor de keeper zette! Daar droop de klasse vanaf." Isak heeft bij Borussia Dortmund, dat hem in 2017 voor negen miljoen euro overnam van AIK Fotboll, nog een contract tot medio 2022.