Davinson Sánchez ten koste van alles behouden? "Het is toch duidelijk dat die jongen niet meer wil"

Davinson Sánchez ten koste van alles behouden? "Het is toch duidelijk dat die jongen niet meer wil"

De aanwezige analisten bij het programma Natafelen van FOX Sports waren eensgezind over het feit dat Ajax ervoor moet kiezen om Davinson Sánchez te verkopen. Het geboden bedrag is te hoog om te laten liggen, zo vinden Henk Hoijtink, Martijn Krabbendam en Kenneth Perez.

Henk Hoijtink
"Je kan ieder bod weigeren, maar wat dan? Die jongen wil niet meer", aldus Hoijtink. "We moeten er niet zo dramatisch over doen. Je kan het verwachten van dit soort jongens. Die jongen steekt niet de wereld over voor zijn liefde voor Ajax. Deze jongen steekt de wereld over als broodvoetballer." Hoijtink hoopt wel dat Ajax al heeft nagedacht over een back-up. "Ze zullen er nu toch wel een op de korrel moeten hebben?"

Martijn Krabbendam
"Als je een speler haalt voor vijf miljoen en het achtvoudige ervoor terugkrijgt? Het is heel simpel, dan gaat hij gewoon de deur uit", stelt Martijn Krabbendam. "Je weet niet wat er met deze speler gebeurt dit seizoen. Het is keihard gezegd een bedrijf dat leeft van dit soort transfers. Het gaat erom dat je met het geld dat je krijgt dat je jezelf wel gaat versterken."

Kenneth Perez
Perez denkt echter dat het lastig wordt om Sánchez te vervangen. "Clubs kunnen nog zoveel geld op de bank hebben. Het is heel moeilijk om spelers te halen voor Ajax. Ze hebben twee andere Zuid-Amerikanen gehaald die het niet doen op dit moment. Ze kunnen niet 25 miljoen euro betalen voor een speler. Ze kunnen het wel, maar ze betalen te veel. En die spelers komen niet naar Nederland."