PSV blijft penalty's missen: "Op Van Basten stemmen"

PSV heeft nog steeds last van het penaltysyndroom, zo bleek zondagmiddag. Bij een 2-2 gelijke stand tegen sc Heerenveen faalde Gastón Pereiro vanaf elf meter. Niet veel later pakten de Friezen de leiding. PSV won uiteindelijk met 4-3, dus zo erg was de gemiste penalty niet. Aanvoerder Luuk de Jong maakt zich wel zorgen over de strafschoppen, zo liet hij weten tegenover NOS.

"Misschien moeten we maar op Van Basten gaan stemmen", grapte de aanvaller, doelend op het plan van de FIFA-official om strafschoppen te vervangen door shoot-outs. "Op de training doen we af en toe een penaltyserie, als er een partijtje gelijk is geëindigd. Gastón had de vorige keer ook een strafschop benut, nu ging hij mis. Je kunt er van alles over zeggen, maar hij gaat er wel staan. Ik neem het hem niet kwalijk. Het wordt op die manier wel erg zwaar."

Oefenen

Het penaltysyndroom van PSV duurt al een tijdje. Van de laatste 21 straschoppen, gingen er maar liefst dertien mis.  Onlangs belde Van Basten met PSV-trainer Phillip Cocu over het oefenen met shoot-outs op de training. "Ik ben blij met het telefoontje van Marco. We gaan daar eens op oefenen, want met strafschoppen hebben we nogal wat moeite", erkende Cocu op de persconferentie na het duel. "Het is wel jammer, want als Gastón 'm had gemaakt, dan laat je als team wat achter je. Nu blijft het een issue. Het is een moment om een wedstrijd naar je toe te trekken. Aan het eind van de rit kunnen zulke momenten heel duur zijn."