'Streep door Ajax-terugkeer: Leipzig wil niet meewerken met Brobbey'

Ajax lijkt de terugkeer van Brian Brobbey te kunnen vergeten. RB Leipzig zou namelijk niet mee willen werken aan een vertrek van de spits. Brobbey vertrok afgelopen zomer transfervrij bij Ajax, maar zou weer op de radar van de Amsterdammers terecht zijn gekomen. 

In Amsterdam zijn ze druk bezig met de zoektocht naar een stand-in voor Sébastien Haller. De Ivoriaan is na de winterstop door deelname aan de Afrika Cup langere tijd niet inzetbaar. Als (tijdelijke) vervanger zou Ajax bij RB Leipzig hebben gepolst om Brobbey, die graag terug wil keren naar Amsterdam. Nu lijkt Ajax verder te moeten zoeken.

Mike Verweij liet namelijk tijdens de Kick-Off Voetbalpodcast weten dat Ajax slecht nieuws heeft ontvangen uit Leipzig. "Ajax heeft nul op het rekest gekregen bij Leipzig voor Brobbey, maar geeft niet op en gaat deze week weer in gesprek", aldus clubwatcher. "Want Brobbey wil dolgraag terug naar Amsterdam. Hij wil graag, Ajax wil graag en er is een gesprek geweest tussen Ajax en Leipzig."

Brobbey terug naar Ajax?

Op medewerking uit kamp-Brobbey lijkt Ajax dus te kunnen rekenen. Alleen is het nu maar de vraag of Leipzig de spits na een half seizoen alweer wil laten gaan. "De Duitsers willen hem alleen voorlopig houden en Ajax zal er alles aan doen om hem alsnog naar Amsterdam te halen." Na zijn vertrek uit Amsterdam kwam Brobbey twaalf keer in actie voor RB Leipzig. In 234 minuten wist de spits nog niet te scoren, waarin hij wel drie assists gaf.