Ziekelijk! Ierse amateurclub zet dood eigen speler in scène om wedstrijd uit te stellen

De Ierse amateurclub Ballybrack gaat helemaal viraal door een bizar verhaal waarbij de dood van een eigen speler in scène werd gezet. Het doel was om op die manier de wedstrijd tegen Arklow Town uit te kunnen stellen.

Ballybrack komt uit in de zogeheten Leinster Senior Football League en de club diende bij de bond een verzoek tot uitstel van de wedstrijd van zaterdag in, omdat Ballybrack-speler Fernando Nuno La-Fuente om het leven zou zijn gekomen bij een verkeersongeluk. De bond stemde (uiteraard) in met het verzoek en plaatste een officieel condoleancebericht in de krant. De andere clubs in de competitie hielden allemaal een minuut stilte voor hun wedstrijden, maar toen kwam de waarheid boven tafel...

Alarmbellen

Bondsvoorzitter David Moran vertelt aan de BBC: "Ons werd verteld dat zijn lichaam op zaterdag al was teruggevlogen naar Spanje. Dat deed direct alarmbellen rinkelen. Hoe kan het zijn dat je vrijdagochtend omkomt en een dag later naar Spanje wordt gevlogen? We controleerden alle ziekenhuizen, maar niemand wist iets over deze jonge vent." Dat bleek ook niet zo vreemd, want La-Fuente bleek springlevend te zijn. Hij was alleen vier weken eerder naar de westkust van Ierland verhuisd en daarom niet meer actief voor Ballybrack.

Verzinsel van secretaris

De secretaris van Ballybrack bleek het hele verhaal te hebben verzonnen. De club schrijft in een officiële verklaring op Facebook: "Deze onaanvaardbare fout was totaal zijn stijl niet, maar is gemaakt door iemand met ernstige persoonlijke problemen op dit moment. We kunnen alleen onze excuses aanbieden aan Leinster Senior League, Arklow Town FC en iedereen die de afgelopen dagen met ons heeft meegeleefd." De secretaris is direct van al zijn taken ontheven.

De verklaring van Ballybrack op Facebook:

De Britse kranten pakken groots uit met het fake-nieuws: