Feyenoord mag toch supporters mee naar Frankrijk; 3250 kaarten beschikbaar

Tijdens de return tussen Feyenoord en Marseille in d halve finale van de Conference League mogen er toch uitsupporters van de Rotterdammers bij zijn, zo meldt de club via de officiële website. Eerder waren het 1908.nl en Feyenoord Transfermarkt die al naar buiten brachten dat er 3250 uitkaarten beschikbaar zijn voor de Feyenoorders.

Bij de Franse autoriteiten waren er nog enige twijfels over het toelaten van uitsupporters. Dit komt door acties van Griekse supporters tijdens de kwartfinale tussen Marseille en PAOK. Er werd toen met onder andere vuurwerk geschoten richting het thuisvak. Toch heeft Feyenoord groenlicht gekregen om toch kaarten te verkopen voor uitsupporters. Marseille mag naar De Kuip 1500 supporters meenemen.

Volgens de 1908.nl kwamen de aarzelingen niet door eerder gedrag van Feyenoord-supporters. De club kreeg eerder dit seizoen al tien boetes van de UEFA, die oplopen tot een half miljoen euro. Ook tijdens het duel tegen Slavia Praag werden de Rotterdammers beboet wegens het blokkeren van trappen, afsteken van vuurwerk en het gooien van andere voorwerpen.

In een statement op de eigen website vroeg Feyenoord aan de eigen supporters om zich te gedragen tijdens de wedstrijden. De boetes en sancties die de club vanaf nu zal gaan krijgen zullen alleen maar hoger en erger worden, zoals een Europees duel zonder supporters.

Donderdag 28 april is het heenduel in De Kuip en een week later, op 5 mei, is de return in het Stade Vélodrome met 3250 Feyenoord-supporters.