Pieter Vink nog steeds woedend op KNVB-directeur: "Ik wilde hem opzoeken"

Pieter Vink is gestopt als scheidsrechter betaald voetbal. Hij kijkt bij Rondo terug op zijn mooie momenten, en een mindere. Zichtbaar geëmotioneerd vertelt Vink over een schorsing die de KNVB hem in 2010 oplegde in de persoon van toenmalig directeur betaald voetbal Henk Kesler.

Emotioneel

"De handsbal die ik miste in het duel tussen AZ en FC Twente en de schorsing die ik daarna opgelegd kreeg van Henk Kesler. Ik kan er nog steeds emotioneel van worden. Het is zo oneerlijk. Zo persoonlijk. Daar kan ik nog steeds niet mee leven, nee. Echt een zwarte bladzijde in mijn carrière."

Kesler liet destijds in het tv-programma Voetbal International weten dat Vink daarvoor bestraft is. "Die handsbal die Vink miste, kon je op de Afsluitdijk nog zien." 

Schorsing

Vink: "Die schorsing sloeg nergens op, dat gebeurde nooit als een scheidsrechter een fout had gemaakt. Nu wel, omdat het zíjn Twente betrof. Het was schandalig. Het kostte mij ook de halve finale in het UEFA Cup-toernooi. Fulham-HSV. Ik had de tickets al in huis, Kesler heeft me dat ontnomen. Ik heb nog wel eens gedacht: 'ik zoek Kesler eens op'. Dat heeft mijn vader me afgeraden. Ik had een verstandige vader."