KNVB moet voor 3 augustus Europese inschrijvingen doorgeven, maar hoe dan?

Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport meldt dat de nationale voetbalbonden voor 3 augustus moeten aangeven welke clubs worden ingeschreven voor de Champions League en de Europa League. 

Sportieve gronden

De UEFA heeft inmiddels aan de Belgische bond (KBVB) laten weten dat de verdeling van Europese tickets gebeurt op basis van 'sportieve gronden' en niet op de UEFA-ranking. 

Komende vrijdag maakt de KNVB waarschijnlijk bekend dat er definitief een streep gaat door het huidige seizoen. Of de voetbalbond dan ook al een oplossing heeft hoe de Europese tickets moeten worden verdeeld is de vraag. De KNVB is daarover in gesprek met de clubs in het betaald voetbal. Er zijn meerdere vraagstukken. Wordt er een landskampioen aangewezen, promoveren Cambuur en De Graafschap naar de eredivisie en wat te doen met ADO Den Haag en RKC Waalwijk? 

Tekst gaat door onder foto

Eric Gudde, directeur betaald voetbal bij de KNVB, staat voor lastige vraagstukken

Heidens karwei

Op basis van de huidige ranglijst zou Ajax de Champions League ingaan en moet AZ eerst voorrondes spelen. Feyenoord, PSV en Willem II zouden bij de huidige stand ingeschreven worden voor de Europa League, maar FC Utrecht heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Willem II en had de Tilburgers op de ranglijst kunnen passeren... Het is voor de KNVB een heidens karwei om alle clubs tevreden te houden, al heeft het dus tot 3 augustus de tijd om tot een oplossing te komen, althans voor wat betreft de verdeling van de Europese tickets...