Haller neemt afscheid van Ajax: "Ik hoop hier ooit terug te keren"

Sébastien Haller ging nog even op bezoek bij Ajax om gedag te zeggen. De Frans-Ivoriaanse spits vindt het lastig om afscheid te nemen van de club.

"Het was geen makkelijke beslissing om Ajax te verlaten, want ik weet wat ik hier achterlaat", vertelt Haller in zijn afscheidsinterview met Ajax TV. "Ik heb hier mooie momenten meegemaakt. Ik heb geweldige mensen leren kennen. Ik ben naar de kleedkamer gegaan om de jongens nog een keer te zien en gedag te zeggen".

De keuze voor Borussia Dortmund was juist wél makkelijk voor Haller. "In de media was er van alles te lezen over zogenaamde interesse van allerlei clubs, maar in het voetbal is er nogal een verschil tussen vermeende interesse en het daadwerkelijk doen van een aanbieding".

"Ik hoop hier ooit terug te keren, ja. Of ik nou tegen of voor Ajax ga spelen, dat weet je nooit. Ajax is nu een deel van mijn leven. Ik zou graag een keer terugkomen. Er heerst een ontspannen sfeer bij de club en de geschiedenis straalt ervan af. Het heeft iets. Alles hier dient een doel. Je voelt de historie en het gewicht van de prijzen", aldus Haller.